Logo

(Orthomoleculair) Voedingsconsult

Het kiezen van de juiste voeding voor jouw hond is niet vanzelfsprekend. Bij een gezonde hond is dit al een hele puzzel, maar wanneer er ook nog gezondheidsproblemen een rol spelen wordt het al helemaal ingewikkeld. 

Bij gezondheidsproblemen kun je het lichaam ondersteunen door het voeren van de juiste voeding. Daarnaast worden in sommige gevallen supplementen ingezet om nóg meer ondersteuning te kunnen bieden.

Bij uiteenlopende gezondheidskwalen kunnen we met voeding aan de slag: denk bijvoorbeeld aan allergieën, darmklachten, blaasgruis, nierproblemen of pancreatitis/EPI. Maar ook bij bijvoorbeeld gedragsproblemen of chronische stress kunnen we met voeding ondersteunen.

Na een voedingsconsult kom je in aanmerking voor een herhaalconsult voor gereduceerd tarief. 

Een voedingsconsult is bedoeld voor honden met gezondheidsproblemen of voor uitgebreid advies voor honden zonder gezondheidsproblemen. Bij complexe gezondheidsproblemen raden we een traject aan. 

Wat houd het in?

Bij een voedingsconsult ontvang je een uitgebreid advies voor voeding, suppletie en snacks. Aan de hand van een uitgebreid intake formulier gaan we in gesprek. Dit duurt gemiddeld 60 minuten, maar hiervoor nemen we graag de benodigde tijd. Na het gesprek ontvang je een uitgebreid verslag met onze uitgewerkte adviezen. 

Een consult is geschikt voor honden met gezondheidsklachten. Belangrijk om te weten is dat we géén dierenarts zijn. We kunnen, mogen en willen geen diagnoses stellen. Het komt dan ook wel eens voor dat we doorverwijzen naar de dierenarts voor bepaalde onderzoeken of behandelingen. Voedingsadvies is een hele mooie aanvulling op het dierenartsadvies, maar geen vervanging hiervan.  

Wat doe je zelf?

Wat krijg je van ons?

 

Inschrijven voor een voedingsconsult?

Interesse in een voedingsconsult? Meld je aan via de knop!
 

Herhaalconsult

Na een voedingsconsult heb je de mogelijkheid een herhaalconsult af te nemen. Een herhaalconsult kan worden gebruikt indien er een nieuw voedingsplan opgesteld moet worden voor dezelfde hond met dezelfde klacht als waar het voedingsadvies tijdens het voedingsconsult voor is opgesteld. 

Sommige problematiek moet worden aangepakt in meerdere fasen: zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er éérst rust in het lichaam moet worden gecreëerd vóórdat we met de permanente voeding aan de slag kunnen gaan. Ook kan het voorkomen dat het eerste plan niet exact de resultaten heeft die we hadden gehoopt. Voeding is géén exacte wetenschap en het resultaat van een nieuwe voeding is altijd even afwachten. Ondanks dat we zeer gericht advies kunnen geven kan het voorkomen dat er een nieuw plan moet worden opgesteld. In deze gevallen kun je voor ieder opvolgend plan in aanmerking komen voor het herhaalconsult. Omdat een groot deel van de problematiek dan al bekend is kunnen we dit aanbieden voor een goedkoper tarief. Bij een herhaalconsult hoort één contactmoment ter terugkoppeling. 

Vergelijk het met de dierenarts: Soms is een klacht niet in één bezoek opgelost. Het kan zijn dat de behandeling uit meerdere delen bestaat óf dat het plan van aanpak, aan de hand van de resultaten, wordt bijgesteld. Je kunt dan normaal gesproken ook bij de dierenarts gebruik maken van een herhaalconsult. Op deze manier werkt een herhaal voedingsconsult ook!

 

FAQ

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen over een voedingsconsult.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op! 

Een voedingscheck is geschikt voor honden met gezondheidsklachten. Daarnaast kun je gebruik maken van een voedingsconsult voor een extra uitgebreid advies voor gezonde honden. Bij complexe gezondheidsklachten raden we een voedingstraject aan. Met complexe klachten bedoelen we klachten waarbij gewerkt moet worden met een meer-fasen-plan of wanneer er meerdere gezondheidsproblemen een rol spelen. Twijfel je welke vorm van advies het meest geschikt is voor jouw hond? Neem dan contact met ons op!

 

Gezondheidsproblemen waarbij wij kunnen ondersteunen zijn o.a.:

 • Allergieën
 • Jeukklachten
 • Maag-darmklachten
 • Diarree klachten
 • Buikpijnklachten
 • Leverproblematiek
 • Nierproblematiek
 • Pancreatitis/EPI
 • Gewrichtsproblemen
 • Obesitas of ondergewicht
 • Hormonale problemen
 • enz

Bij een voedingsconsult bespreken we indien gewenst ook de mogelijkheden met betrekking tot snacks. 

In de meeste gevallen raden we bij een nieuwe hond (zoals een nieuwe pup of een nieuwe adoptiehond) een voedingsconsult aan. We gaan dan uitgebreid bekijken welke voeding past bij jouw (toekomstige) hond zodat je hem of haar kunt voorzien van een zo goed mogelijke start. 

In sommige gevallen kun je ook kiezen voor een voedingscheck: dit is beknopter en bedoeld als keuring voor de huidige voeding. Je kunt kiezen voor een voedingscheck als er al een huidige voeding bekend is en je idealiter al wat basiskennis over voeding hebt. Een check is namelijk minder uitgebreid dan een consult. 

Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren!

Het kan natuurlijk zijn dat je als hondeneigenaar liever niet (of juist wel) een bepaalde vorm van hondenvoer gebruikt, zoals bijvoorbeeld rauw vlees of juist brokvoedingen. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld te maken hebt met een bepaald budget. Natuurlijk doen we ons best om zoveel mogelijk aan jouw voorkeuren te voldoen. Het kan echter zo zijn dat de behoeftes van de hond botsen met de wensen van de eigenaar. In dat geval zullen we met je overleggen over een zo passend mogelijke oplossing voor zowel hond als baasje!

Het gesprek vindt online plaats bij onze consultlocatie in Sevenum of via Zoom.

Het is niet mogelijk om op een andere locatie voedingsconsulten te plannen. 

Een consult via Zoom is heel gemakkelijk, zo kun je ook als je verder weg woont advies bij ons inwinnen. Download Zoom op je laptop of gebruik de app van Zoom via je smartphone. Via de link die je via e-mail van ons ontvangt open je gemakkelijk het gesprek. 

Na het consult ontvang je van ons een factuur. Indien je op locatie komt kun je direct pinnen.

Daarnaast mag je ook de factuurbetaling overmaken naar het rekeningnummer op de factuur o.v.v. het factuurnummer. 

Contante betaling is enkel mogelijk indien dit vooraf kenbaar is gemaakt. In verband met veiligheid hebben we geen wisselgeld op onze locatie. 

Van een voedingsconsult ontvang je een uitgebreid verslag met onze adviezen. Het is niet nodig om tijdens het consult zelf aantekeningen te maken (maar dat mag wel)

Natuurlijk kun je een afspraak verplaatsen of annuleren.

Wil je de afspraak verplaatsen? Laat ons dit dan uiterlijk 24 uur van te voren weten. Dit omdat het tijdstip van de afspraak voor je is gereserveerd.

Wil je de afspraak annuleren? Laat ons dit dan uiterlijk 48 uur van te voren weten. Dit omdat het tijdstip voor je is gereserveerd én we 2 dagen vooraf beginnen met de voorbereidingen van het gesprek (aan de hand van het formulier). 

Verzoeken om te verplaatsen of te annuleren dienen te worden doorgegeven via e-mail. 

Meld je je te laat om de afspraak te verzetten of annuleren dan worden de volledige kosten hiervan gefactureerd.