Logo

Welkom op deze pagina, speciaal voor onze nieuwsbrieflezers!

Hier onder lees je meer over de voedingstip van deze nieuwsbrief én onze nieuwsbriefactie. 

NIEUWSBRIEF HVDL voer

Voedingstip

Ook deze keer weer een voedingstip speciaal voor onze nieuwsbrieflezers!

Brokken en vers vlees combineren… een veelbesproken onderwerp op Social Media.

Brokken en vers vlees combineren kan niet volgens vele. Zéker geen krokante brokken. Waarom niet? Kijk maar eens met een glas water. Krokante brokken blijven drijven, hier zit namelijk door het productieproces meer lucht in. Geperste brokken daarin tegen zakken naar de bodem. In deze brokken zit geen lucht. Geperste brokken zijn daarom, volgens bepaalde fabrikanten én vele hondeneigenaren, wel geschikt om te gebruiken met vers vlees. Dat mag dan zelfs in dezelfde maaltijd. Krokante brokken kunnen niet, omdat die dus ‘anders verteren’.

Goed nieuws! Dit verhaal vergeet namelijk één grote factor. De maag en een glas water zijn natuurlijk niet hetzelfde. Waar het vocht in een glas water stil staat, is een maag continu in beweging om de voedselbrei door elkaar te kneden. Daarnaast is maagzuur natuurlijk ook anders dan water. Een maag kan heel goed meten wat er in zit, en wat hij vervolgens moet doen om dit eten te verteren.

Het goede nieuws is dus dat je zowel krokante brokken als geperste brokken mag combineren met vers vlees. Dat mag zowel in verschillende maaltijden als bij elkaar in één maaltijd.

Geef je standaard brokken? Dan is vers vlees een hele mooie toevoeging (mits het uiteraard past bij je hond) om eens af en toe aan de maaltijd toe te voegen. Vers vlees is vrijwel onbewerkt en rijk aan gezonde eiwitten en vetten. 

NIEUWSBRIEF HVDL afvalkorting

Kortingsactie lente nieuwsbrief

Speciaal voor onze nieuwsbrief lezers hebben we dit seizoen een kortingsactie

Helaas hebben steeds meer honden te maken met overgewicht. Om een goede gezondheid te behouden is het van belang jouw hond goed maar verantwoord te laten afvallen. Hoe je dat het beste aanpakt kunnen we je vertellen in een advies wat speciaal voor jullie hond & situatie wordt opgesteld.

Wanneer je een voedingsconsult afneemt om jouw hond te laten afvallen ontvang je nu 10% korting op de consultprijs.

Voorwaarden:

  • 10% korting op de consultprijs (orthomoleculair voedingsconsult)
  • Actie geldig tot en met 30 april
  • Geef bij het maken van een afspraak door dat je gebruik wilt maken van de nieuwsbriefactie
  • Enkel voor ontvangers van onze nieuwsbrief, niet overdraagbaar naar andere personen
  • Enkel geldig op de consultprijs, niet op eventueel extra afgenomen begeleiding, spullen of een voedingstraject
  • Niet te gebruiken in combinatie met gezondheidsproblemen of andere factoren waardoor een voedingsadvies met meer factoren rekening dient te houden

 

Meer lezen over een voedingsconsult of direct inschrijven