Logo

 

FAQ – Veel gestelde vragen

Op deze pagina lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen die wij krijgen. Zo heb je snel en gemakkelijk antwoord op jouw vraag!

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!
We doen dan ons best om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Bekijk de meest gestelde vragen hieronder:

Veel gestelde vragen

Voedingsadvies

Ja, natuurlijk kan dat! Bekijk onze pagina over voedingsadvies voor alle mogelijkheden. 

Het is mogelijk dat we bij drukte niet altijd nieuwe consulten kunnen aannemen en dat we werken met een wachtlijst. We willen iedereen die bij ons in begeleiding is voldoende aandacht kunnen geven en hierom kunnen we niet onbeperkt consulten aanbieden. Indien er niet (direct) een afspraak ingepland kan worden staat dit vermeld op de pagina over voedingsadvies of laten we je dit weten bij je aanvraag. Soms hangt het af van de problematiek of er wel of geen plek is (bepaalde problematiek vraagt namelijk intensievere begeleiding).

Wil je ons laten meekijken naar de voeding van jouw hond? Bekijk dan ons preventief consult. 

We geven voedingsadvies enkel binnen onze voedingsadvies-mogelijkheden (een preventief consult voor honden zonder gezondheidsproblemen, of een van onze trajecten voor honden met gezondheidsproblemen).

Natuurlijk zijn er bepaalde merken waar we wel of juist niet graag mee werken. Maar het is helaas niet zo simpel dat omdat wij achter een bepaald merk staan wij dit iedere hond kunnen adviseren.

Het is dus niet mogelijk om ‘even snel’ advies via mail te krijgen van ons. Waarom niet? Omdat we als we advies geven het ook goed willen doen. Om goed advies te kunnen geven moeten we bepaalde informatie doorvragen. We moeten goed in kaart brengen met wat voor hond we te maken hebben en wat er allemaal speelt. De ene hond is de andere namelijk niet! We nemen dit serieus en dit kost ons dus behoorlijk wat tijd, vandaar dat hier kosten aan verbonden zijn.

Voedingsadvies is dus altijd maatwerk. Om de kwaliteit te waarborgen kunnen we niet ‘even snel’ of kort advies geven. Wil je advies dan bekijk je de pagina voedingsadvies voor de mogelijkheden.

Supplementen adviseren we enkel binnen een preventief consult of een van onze trajecten.

Bij een consult of traject geven we uiteraard adviezen over eventuele supplementen voor jouw hond.

We kunnen zonder consult of traject geen advies geven over suppletie. We kunnen dit namelijk niet zonder de voeding en de hond in kaart te hebben gebracht. Suppletie is namelijk maatwerk. Door voeding kan de suppletiebehoefte veranderen. Ook andere supplementen of medicijnen dienen in kaart te worden gebracht, omdat ze onderling interacties kunnen hebben en dus niet altijd gecombineerd mogen worden. 

In onze adviezen kijken we altijd naar de individuele hond en welke voeding hier het beste bij zou passen. We willen benadrukken dat we NIET enkel met één soort voeding werken. We zijn niet anti vers vlees of juist anti brok. We zijn pro de juiste voeding voor het individu. 

We zullen bij onze adviezen altijd rekening (proberen te) houden met jouw voorkeuren. Indien jouw voorkeuren botsen met wat wij denken dat het meest passend is zullen we in overleg bekijken wat de mogelijkheden zijn en leggen we je uiteraard ook uit waarom we denken dat iets anders dan wat je voor ogen ziet in onze ogen beter past. 

Ja, ook voor honden met gezondheidsproblemen kunnen we voedingsadviezen geven! 

We werken aanvullend op de adviezen van de dierenarts. 

Bij gezondheidsproblemen kun je gebruik maken van een van onze trajecten.

We kunnen ondersteunen bij vele verschillende gezondheidsproblemen, waaronder (maar niet beperkt tot):
Allergieën, jeukklachten, spijsverteringsklachten zoals diarree of braken, een slechte vacht, winderigheid, problemen met bepaalde organen (denk aan bijvoorbeeld de lever, nieren of pancreas), epilepsie, (chronische) stress, gedragsproblemen etc. 

Nee, voedingsadvies is géén vervanging van de dierenarts!

We willen benadrukken dat we géén dierenarts zijn en geen diagnoses kunnen, mogen of willen maken. Dat is namelijk niet ons vakgebied.

Bij gezondheidsproblemen dien je altijd jouw hond na te laten kijken door de dierenarts. Ook de behandeling van de dierenarts kan niet vervangen worden door een advies van ons.

Een goede voeding is wel een hele mooie aanvulling op de behandeling van de dierenarts. Ook is er met voeding vaak veel meer mogelijk dan de standaard opties aan dieetvoedingen die je bij de dierenarts kunt verkrijgen. Daar willen we je graag bij helpen. Met voeding kunnen we het lichaam ondersteunen. 

Onze adviezen kun je zien als een aanvulling op hetgeen wat de dierenarts doet. Het is een mooie samenwerking. 

Vergelijk het met jezelf. Bij gezondheidsproblemen ga je naar de huisarts, en die kan je doorverwijzen naar een specialist. Dat doe je bij je hond dus met de dierenarts. Naast de huisarts kun je zelf ook een (orthomoleculair) voedingsdeskundige bezoeken om jouw voeding te verbeteren. Soms verwijst een huisarts je ook door naar een voedingsspecialist. Datzelfde kan dus bij een hond: de dierenarts kan je aanbevelen een voedingsconsult af te nemen of je kunt je op eigen initiatief bij ons melden. 
Gelukkig zien steeds meer dierenartsen de meerwaarde van een (orthomoleculair) voedingsdeskundige als aanvulling op een behandeling. 

Lezingen

Lezingen zijn bedoeld voor geïnteresseerde hondeneigenaren. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor professionals uit de hondenbranche, zoals medewerkers van een dierenwinkel of fokkers. 

Wij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen of verbeteren van onze lezingen!

We proberen regelmatig nieuwe lezingen te ontwikkelen.

Zijn er onderwerpen waar je graag meer over zou willen leren? Laat het ons weten! 

Je kunt je inschrijven via de knop op de pagina van de lezing of door ons een e-mail te sturen.

Voor de inschrijving hebben we bepaalde gegevens van je nodig voor de facturatie. 

Je ontvangt van ons een factuur. Na betaling is je inschrijving definitief. 

We kunnen in samenwerking lezingen organiseren bij externe bedrijven. Zoals een hondenschool, opvang, trimsalon of zelfs op een school.

Voor bijvoorbeeld de klanten van het bedrijf of het personeel. 

Meer informatie? Bekijk dan deze pagina

Overige

Bij voorkeur neem je contact met ons op via e-mail.

Je kunt ons bereiken via info@hondenvoedingsdeskundigelimburg.nl.

Daarnaast zijn we te vinden op Social Media (instagram & facebook). Heb je een vraag dan verzoeken we je deze per e-mail te versturen. E-mail krijgt namelijk prioriteit met het beantwoorden en helaas is onze ervaring dat berichten via social media niet altijd goed bij ons aankomen. 

Je kunt ons telefonisch bereiken via 0611995520. We zijn telefonisch beperkt bereikbaar, door onze werkzaamheden zoals consulten kunnen we namelijk niet altijd de telefoon beantwoorden. Wil je toch graag bellen? Via e-mail kun je ons een belverzoek doorsturen. Stuur ons je naam en telefoonnummer. Geef vast kort aan waar het over gaat en we bellen je zo snel mogelijk op. 

Via e-mail hebben we je het snelst geholpen. 

Soms wel maar soms ook niet.

We hebben een webshop met een verantwoord assortiment. We bieden verschillende soorten voer, snacks en andere producten zoals speelgoed en tuigjes. De webshop is gericht op honden en katten.

Tijdens onze adviezen beperken we ons uiteraard niet tot ons eigen assortiment. Er is ontzettend veel hondenvoer op de markt en we kunnen helaas niet alles zelf aanbieden. We adviseren je producten waarvan we denken dat ze bij jouw hond passen. Het kan dus zijn dat die producten niet bij ons te koop zijn.

Je vindt onze webshop hier:
ZoeZoo.nl 

We werken samen met enkele bedrijven binnen de hondenbranche. In overleg kunnen we soms goodiebags aanbieden vanuit onze webshop ZoeZoo voor klanten van het bedrijf. 

We doen dit enkel met bedrijven binnen onze regio. Daarnaast kunnen we dit slechts een beperkt aantal bedrijven bieden.

Wil je graag goodiebags ontvangen en denk je dat jouw bedrijf hiervoor geschikt is? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Nee, dat is niet mogelijk.

Onze voedingsadviesprijzen zijn al zo laag mogelijk. In adviezen en de begeleiding die erbij komt gaat veel tijd zitten. We kunnen de voedingsadviezen dus niet goedkoper aanbieden. Op voedingsadvies wordt in principe nooit korting aangeboden.

Om de adviezen te kunnen geven zoals we doen hebben we (veel!) scholing gehad. Scholing kost ontzettend veel tijd én geld. Omdat (de wetenschap rond) voeding nooit stil staat is het ontzettend belangrijk dat we op de hoogte blijven van ontwikkelingen en dus regelmatig bijscholing blijven volgen. Dit kost ons dan opnieuw veel geld. Omdat we adviezen van goede kwaliteit aanbieden en dit ook willen blijven doen, moeten we kosten maken. Ook zitten we met kosten zoals huur, abonnementen om te videobellen, de website in de lucht te houden, elektriciteit, belastingen, BTW etc. We kunnen dus géén gratis advies weggeven. 

Als voorbeeld: een traject van 2 maanden kost je 197,-.
Het intakeformulier dat je ons doorstuurt gaan we doorwerken. Dit kost ons minimaal 1 uur, vaak langer. Het erop volgend intake gesprek kost opnieuw gemiddeld 1 uur
Het uitwerken van het advies om mee te beginnen kost opnieuw minimaal 1 uur, vaak langer
Vervolgens hebben we gedurende 2 maanden tijd wekelijks contact via e-mail/whatsapp, hebben we na 2 weken telefonisch een gesprek om de stand van zaken door te spreken en hebben we na 2 maanden opnieuw een telefonisch, afsluitend gesprek. Met alle contactmomenten samen ben ik meerdere uren bezig.
Tussendoor komt het regelmatig voor dat ik adviezen, aan de hand van ontwikkelingen, moet aanpassen. Ook hier gaat extra tijd in zitten.
Gemiddeld zit er in een traject dus minimaal 5 uur werk, maar vaak meer. 5 uur werk komt neer op een uurtarief van slechts €39,40. Hier gaat vervolgens nog 21% btw vanaf, waardoor er nog maar 32 euro van overblijft. Trek hier alle overige kosten (huur, elektriciteit, internet, telefoon, website, bijscholing etc.) en belastingen vanaf en het bedrag wat ik hier persoonlijk aan overhoud is beslist géén dik salaris!

Je zult dus begrijpen dat we géén korting op adviezen kunnen bieden en al helemaal niet gratis voor je kunnen werken. Om te kunnen blijven bestaan als bedrijf en om dus ook in de toekomst nog eigenaren & honden te kunnen helpen is het noodzakelijk dat ik betaald wordt voor mijn werk.