Logo

Voedingscheck

Het kiezen van een goede voeding voor je hond kan als hondeneigenaar best ingewikkeld zijn. Waar let je op en wat heeft je hond überhaupt nodig?

Iedere hond heeft een andere voedingsbehoefte. Wat jouw hond precies nodig heeft hangt af van o.a. het ras, de leeftijd en de activiteit. Het uitzoeken van de correcte voeding kan best lastig zijn. 

Wil je weten of de huidige voeding van jouw hond geschikt is? Of het alles bevat wat jouw hond nodig heeft? Dat kan met een voedingscheck. Aan de hand van een formulier en een gesprek doorlopen we de voeding van jouw hond en bekijken we of er nog verbeterpunten zijn. En als die er zijn kijken we natuurlijk mee hoe je de voeding kunt verbeteren.

Een voedingscheck is bedoeld voor gezonde honden. 

Wat houd het in?

Het is best ingewikkeld om als hondeneigenaar geschikt voer voor jouw hond uit te zoeken. Het is dus ook niet vreemd als je niet zeker weet waar je moet beginnen. Wil je weten of de huidige voeding écht geschikt is voor jouw hond? Dat kan met een voedingscheck!

Aan de hand van een formulier en een gesprek bekijken we wat jouw hond nodig heeft en of de huidige voeding voldoet. We geven tips om de voeding te kunnen verbeteren, en zo nodig adviezen voor een andere voeding. 

Je maakt tijdens het gesprek zelf aantekeningen. Aan de hand hiervan ga je zelf aan de slag. Wil je een verslag ontvangen? Dat is mogelijk tegen €10,- meerprijs. 

Een voedingscheck is geschikt voor honden zonder gezondheidsklachten. 

Wat doe je zelf?

Wat krijg je van ons?

 

Inschrijven voor een voedingscheck?

Interesse in een voedingscheck? Meld je aan via de knop!
 

FAQ

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen over een voedingscheck.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op! 

Een voedingscheck is geschikt voor alle gezonde honden. 

Heeft jouw hond gezondheidsproblemen? Dan is een voedingsconsult geschikt in plaats van een voedingscheck. Dit omdat er bij gezondheidsproblemen dieper op de situatie moet worden ingegaan en er een volledig plan moet worden opgesteld. 

Gezondheidsproblemen zijn o.a.:

 • Allergieën
 • Jeukklachten
 • Maag-darmklachten
 • Diarree klachten
 • Buikpijnklachten
 • Leverproblematiek
 • Nierproblematiek
 • Pancreatitis/EPI
 • Gewrichtsproblemen
 • Obesitas of ondergewicht
 • Hormonale problemen
 • enz 

 

Blijkt tijdens de voedingscheck dat er gezondheidsproblemen spelen en is dit niet vooraf besproken? Dan kan er geen advies worden gegeven. Bij gezondheidsproblemen moeten we namelijk rekening houden met extra factoren, wat tijdens een voedingscheck niet mogelijk is. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Tegen meerprijs kan een voedingscheck wel worden omgezet in een voedingsconsult.

Indien de tijd het toelaat kunnen we tijdens de voedingscheck zeker ook de huidige snacks bekijken en beoordelen. We kunnen je dan ook advies geven over gezonde snacks en de juiste hoeveelheid hiervan. 

In sommige gevallen is een voedingscheck voldoende om je op weg te helpen met de voeding van een nieuwe hond, zoals een nieuwe pup of een adoptiehond. Houd er wel rekening mee dat een voedingscheck bedoeld is om de huidige voeding te beoordelen, niet voor het uitzoeken van een totaal nieuwe voeding. 

In de meeste gevallen raden we echter een consult aan. Zeker wanneer je zelf, als eigenaar, nog niet zoveel ervaring of kennis van hondenvoeding hebt. Bij een consult gaan we namelijk dieper op de situatie in, gaan we uitgebreid in gesprek en ontvang je een uitgebreid verslag. Ook heb je na het gesprek nog de mogelijkheid om een aantal keer vragen te stellen. Op deze manier kunnen we je beter begeleiden bij de voeding voor jouw nieuwe pup of adoptiehond, voor een goede start!

Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren!

Het kan natuurlijk zijn dat je als hondeneigenaar liever niet bepaalde vormen van hondenvoer gebruikt, zoals bijvoorbeeld rauw vlees of juist brokvoedingen. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld te maken hebt met een bepaald budget. Natuurlijk doen we ons best om zoveel mogelijk aan jouw voorkeuren te voldoen. Het kan echter zo zijn dat de behoeftes van de hond botsen met de wensen van de eigenaar. In dat geval zullen we overleggen over een zo passend mogelijke oplossing voor zowel hond als baasje!

Het gesprek vindt online plaats via Zoom.

Het is niet mogelijk om bij een voedingscheck bij ons op locatie te komen. 

In overleg kan worden besloten het gesprek telefonisch te houden. De voorkeur is echter om via Zoom in gesprek te gaan voor een zo prettig mogelijk gesprek. 

Download Zoom op je laptop of gebruik de app van Zoom via je smartphone. Via de link die je via e-mail van ons ontvangt open je gemakkelijk het gesprek. 

Je ontvangt voorafgaande aan het gesprek een factuur. Deze dient vooraf te worden betaald. 

Je kunt gebruik maken van het betaalverzoek dat we meesturen met de factuur. Lukt dat niet? Dan kun je uiteraard ook het factuurbedrag overmaken naar het rekeningnummer vermeld op de factuur. 

Je ontvangt geen verslag van het gesprek en de gegeven adviezen. Deze keuze hebben we gemaakt omdat onze ervaring is dat het goed mogelijk is dat je als eigenaar zelf notities maakt van de gegeven adviezen. En hier vervolgens ook mee aan de slag te gaan.

Het maken van een verslag kost ons uiteraard tijd. Als we een verslag zouden moeten maken dan zijn we ook genoodzaakt om de prijs van de voedingscheck te verhogen. Maar we willen graag een voedingscheck zo laagdrempelig mogelijk aanbieden, en dus ook voor een zo laag mogelijke prijs.

Indien gewenst kan er een verslag worden gemaakt voor een meerprijs van €10,- 

Natuurlijk kun je een afspraak verplaatsen of annuleren.

Wil je de afspraak verplaatsen? Laat ons dit dan uiterlijk 24 uur van te voren weten. Dit omdat het tijdstip van de afspraak voor je is gereserveerd.

Wil je de afspraak annuleren? Laat ons dit dan uiterlijk 48 uur van te voren weten. Dit omdat het tijdstip voor je is gereserveerd én we 2 dagen vooraf beginnen met de voorbereidingen van het gesprek (aan de hand van het formulier). 

Verzoeken om te verplaatsen of te annuleren dienen te worden doorgegeven via e-mail. 

Meld je je te laat om de afspraak te verzetten of annuleren dan worden de volledige kosten hiervan gefactureerd.