Logo

Preventief consult

Wil je graag weten dat de voeding die jouw hond krijgt écht bij hem of haar past? En dat hij niets tekort komt?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Krijg je van iedereen ander advies en weet je niet meer waar je goed aan doet?

Iedere hond heeft een andere voedingsbehoefte. Wat jouw hond precies nodig heeft hangt af van o.a. het ras, de leeftijd en de activiteit. Het uitzoeken van een passende, goede voeding kan best lastig zijn. 

Na een preventief consult weet je zeker dat je hond een voeding krijgt die bij hem of haar past. Je weet ook hoe je de voeding kunt verrijken met gezonde, verse toevoegingen. Met al deze informatie kun je jouw hond zo lang mogelijk gezond houden!

Een preventief consult is bedoeld voor gezonde honden. Voor honden met gezondheidsproblemen kun je gebruik maken van een orthomoleculair traject.

Wat houd het in?

Het is best ingewikkeld om als hondeneigenaar geschikt voer voor jouw hond uit te zoeken. Het is dus ook niet vreemd als je niet zeker weet waar je moet beginnen. Wil je weten of de huidige voeding écht geschikt is voor jouw hond? Dat kan met een preventief consult!

We beginnen met een formulier. Je ontvangt dit na inschrijving en hierop vul je vragen in over jouw hond, zijn levensstijl en de huidige voeding. Dit stuur je uiterlijk 48 uur vóór het gesprek naar ons door, dan gaan we vast voor je aan de slag met het advies. 

Vervolgens gaan we samen in gesprek (max 60 minuten), tijdens dit gesprek bespreken we het advies dat je van ons ontvangt en kunnen we je vragen beantwoorden. 

We plannen een terugkoppelmoment in (telefonisch of via Zoom). Dit is een kort gesprek ca 4 weken na het ontvangst van het advies. We bespreken hoe het gaat met de nieuwe voeding en je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen.

Een preventief consult is geschikt voor honden zonder gezondheidsklachten. 

Een preventief consult is nooit een vervanging van een dierenartsbezoek!

Wat doe je zelf?

Wat krijg je van ons?

 

Inschrijven voor een preventief consult?

Meld je aan via de knop! 

FAQ

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen over een preventief consult.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op! 

 • Een vragenlijst, die je voorafgaande aan het gesprek van ons ontvangt. Deze vul je in en stuur je ons uiterlijk 48 uur voor het gesprek terug, zodat we kunnen starten met de voorbereiding en het uitwerken van een advies
 • Een gesprek van maximaal 60 minuten. Tijdens dit gesprek spreken we het advies door. Mogelijk hebben wij nog wat vragen aan jou waardoor we het advies beter kunnen afstemmen. Heb je vragen voor ons? Ook die kun je stellen natuurlijk
 • Na het gesprek ontvang je een verslag van het advies, zo kun je dit altijd nog even teruglezen
 • Ca 4 weken na het gesprek plannen we een terugkoppeling in. Dit is een kort gesprek (telefonisch of via zoom) waarbij we kijken hoe het nu gaat, nu je aan de slag bent gegaan met de gegeven adviezen. 

Een voedingscheck is geschikt voor alle gezonde honden. 

Heeft jouw hond gezondheidsproblemen? Dan is een orthomoleculair traject geschikt. Dit omdat er bij gezondheidsproblemen dieper op de situatie moet worden ingegaan en er een volledig plan moet worden opgesteld. 

Gezondheidsproblemen zijn o.a.:

 • Allergieën
 • Jeukklachten
 • Maag-darmklachten
 • Diarree klachten
 • Buikpijnklachten
 • Leverproblematiek
 • Nierproblematiek
 • Pancreatitis/EPI
 • Gewrichtsproblemen
 • Obesitas of ondergewicht
 • Hormonale problemen
 • enz 

Blijkt tijdens het preventieve consult dat er gezondheidsproblemen spelen en is dit niet vooraf besproken? Dan kunnen we geen advies geven. Bij gezondheidsproblemen moeten we namelijk rekening houden met extra factoren, wat tijdens een preventief consult niet mogelijk is. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Tegen meerprijs kan een preventief consult wel worden omgezet in een traject naar wens.

Bij onze preventieve adviezen nemen we ook snacks mee. We adviseren je graag welke snacks geschikt zijn voor jouw hond en in welke mate je deze kunt gebruiken. 

Ja! Een preventief consult is zeker geschikt wanneer je een nieuwe hond verwacht. Op deze manier kun je direct goed van start gaan. Het is natuurlijk wel handig als je al het een en ‘t ander weet, zoals bijvoorbeeld de huidige voeding en informatie over de hond zelf. Weet je dit nog niet (allemaal)? Dan werken we met de beschikbare informatie. Het is mogelijk dat daardoor het advies minder precies kan worden afgestemd. We adviseren je zoveel mogelijk informatie vooraf te achterhalen. 

Wil je graag begeleiding gedurende de eerste periode met jouw hond? Ook dat is mogelijk. In dat geval adviseren we een orthomoleculair traject naar keuze. Je ontvangt dan gedurende de gekozen tijd begeleiding met wekelijks contact. 

Adopteer je een hond met gezondheidskwalen? Zoals bijvoorbeeld allergieën of overgewicht? Of langdurige stress? Dan adviseren we een traject. Een preventief consult is niet mogelijk met gezondheidsproblemen, omdat we bij gezondheidsproblemen hier dieper op in moeten gaan. 

Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren!

Het kan natuurlijk zijn dat je als hondeneigenaar liever niet bepaalde vormen van hondenvoer gebruikt, zoals bijvoorbeeld rauw vlees of juist brokvoedingen. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld te maken hebt met een bepaald budget. Natuurlijk doen we ons best om zoveel mogelijk aan jouw voorkeuren te voldoen. Het kan echter zo zijn dat de behoeftes van de hond botsen met de wensen van de eigenaar. In dat geval zullen we overleggen over een zo passend mogelijke oplossing voor zowel hond als baasje!

Het gesprek vindt online plaats via Zoom of op onze consultlocatie in Sevenum. 

We hoeven de hond niet persé te zien, daarom is het heel goed mogelijk om het gesprek via videobellen te laten plaatsvinden. Download Zoom op je laptop of gebruik de app van Zoom via je smartphone. Via de link die je via e-mail van ons ontvangt open je gemakkelijk het gesprek. 

Je ontvangt voorafgaande aan het gesprek een factuur. Deze dient vooraf te worden betaald. 

Je kunt gebruik maken van het betaalverzoek dat we meesturen met de factuur. Lukt dat niet? Dan kun je uiteraard ook het factuurbedrag overmaken naar het rekeningnummer vermeld op de factuur. 

Je ontvangt een verslag met uitgewerkt advies.

Hierin bespreken we onze adviezen met betrekking tot voeding, maar ook hoe je de voeding kunt aanvullen en bijvoorbeeld snacks. 

Zo kun je altijd nog eens terug lezen hoe het ook alweer zit!

Natuurlijk kun je een afspraak verplaatsen of annuleren.

Wil je de afspraak van het gesprek verplaatsen? Laat ons dit dan uiterlijk 24 uur van te voren weten. Dit omdat het tijdstip van de afspraak voor je is gereserveerd.

Wil je de afspraak annuleren? Laat ons dit dan uiterlijk 48 uur van te voren weten. Dit omdat het tijdstip voor je is gereserveerd én we 2 dagen vooraf beginnen met de voorbereidingen van het gesprek (aan de hand van het vragenlijst die we ontvangen hebben). 

Verzoeken om te verplaatsen of te annuleren dienen te worden doorgegeven via e-mail. 

Meld je je te laat om de afspraak te verzetten of annuleren dan worden de volledige kosten hiervan gefactureerd. 

Hoe graag we het ook zouden willen, die garantie kunnen we je niet geven.

We bekijken jouw hond en zijn of haar voeding grondig. We nemen hier ook andere factoren, zoals de levensstijl, in mee. We werken een volledig op maat gemaakt advies uit zodat jouw hond alles binnenkrijgt wat hij of zij nodig heeft. Hiermee leggen we een uitstekende basis voor een goede gezondheid. 

Helaas geeft dat geen garantie tot een permanent goede gezondheid. Een hond kan door vele verschillende redenen ziek worden. We hebben niet op al deze factoren als mens invloed. Door een zo goed mogelijke basis te leggen maken we de kans op ziekte zo klein mogelijk. We kunnen echter nóóit met 100% zekerheid beloven dat jouw hond gezond blijft. Was het maar zo! Dan zouden we, ook als mens, nooit meer ziek hoeven worden, zolang we maar gezond zouden eten…