Logo

Wat is Orthomoleculaire therapie

Preventief of ter ondersteuning van medische problemen, Orthomoleculaire (voedings)therapie is altijd in te zetten. 

Elke hond moet eten, maar niet al het eten is geschikt voor elke hond. Er zijn veel verschillende soorten voer en er zijn grote kwaliteitsverschillen. Door een passende voeding te geven krijgt jouw hond wat hij écht nodig heeft!

Voeding is de basis voor het gezond opgroeien en ouder worden. Een voeding die bij het ras, de kenmerken en de levensstijl past is van levensbelang!

voeding

Over mij

Mijn naam is Zoë Jakobs, gediplomeerd paraveterinair, voedingsdeskundige voor honden én orthomoleculair therapeut voor honden.

Tijdens mijn opleiding tot paraveterinair was voor mij duidelijk dat ik met hond én eigenaar wilde werken. Ik ben dan ook snel na mijn opleiding aan de slag gegaan in een dierenspeciaalzaak. Hier kwam ik al veel in aanraking met voeding én de problemen waar honden(eigenaren) mee lopen. 

Na mijn werk in de dierenspeciaalzaak ben ik voor mezelf begonnen in de vorm van een webshop: ZoeZoo. Deze keer nét even anders dan een dierenwinkel: enkel producten waar ik zelf achter sta en die ik met een gerust hart bij mijn eigen dieren durf te gebruiken. 

Omdat ik graag veel meer wilde kunnen betekenen op het gebied van voeding ben ik de opleiding tot voedingsdeskundige voor honden gaan volgen. Voor mij was dit echter nog niet voldoende, ik wilde nóg dieper op de details ingaan. De opleiding tot orthomoleculair therapeut voor honden was dus een logische vervolgstap.

Momenteel help ik dus met veel plezier veel honden en hun eigenaren met de problemen waar ze tegenaan lopen, of liever nog: het helpen voorkomen van problemen. 

opleidingen

orthomoleculair therapeut voor honden

2023 - gediplomeerd orthomoleculair therapeut voor honden - Eve Verstappen & Ingrid Smolders

Hondenkoekjes ilustratie

voedingsdeskundige voor honden

2021 - gediplomeerd voedingsdeskundige voor honden - Lotte Botter

paraveterinair

2018 - gediplomeerd paraveterinair dierenartsassistent

Hondenkoekjes ilustratie

webinars / korte cursussen

O.a. Koken voor honden (Eve Verstappen), Chronische stress en voeding (Eve Verstappen), Functionele toppings en voerverrijking (Eve Verstappen & Ingrid Smolders)

Webshop

 

Via onze webshop ZoeZoo kun je diverse soorten voeding & snacks voor jouw hond (en kat) bestellen. Met een groot assortiment aan natuurlijke, gezonde snacks en verschillende soorten voeding voor hond en kat zit er voor iedere hond wel iets lekkers bij! Goed om te weten: onze webshop staat los van ons advies. We adviseren producten waarvan wij denken dat deze geschikt zijn voor jouw hond, en denken hierbij zeker niet enkel aan de producten die wij zelf verkopen. Want er is zoveel te krijgen: waarom zouden we ons hierin beperken? Het welzijn van jouw hond staat voorop!